27 januari 2011

Vad blir det för mat?

Här blir det kalops idag som just nu står och puttrar på spisen, kommer inte ihåg sist jag åt kalops, har aldrig gjort det själv så det måste vara nån gång hos mormor, får se om jag lyckas lika bra som hon, knappast troligt :)

Vad äter ni idag?



Ingredienser
4 port
600 g benfritt nötkött, t ex märgpipa eller högrev
1 msk Arla smör-&rapsolja
2 gula lökar
2 morötter
1/2 purjolök
1 tsk salt
10 kryddpepparkorn
5 vitpepparkorn
1 lagerblad
5 dl vatten
2 msk vetemjöl

2 dl Arla Köket matyoghurt

Gör så här
Putsa och skär köttet i kuber, ca 2x2 cm. Bryn köttet i omgångar i smör-&rapsolja i en stekpanna och lägg över i en gryta. Skala lök och morot, ansa och skölj purjolöken. Skiva lök, morot och purjolök. Lägg den gula löken i grytan, salta och tillsätt kryddor och vatten. Koka upp och låt sjuda 45 minuter. Lägg ner morot och purjolök och sjud ytterligare 15 minuter eller tills köttet är mört. Red av kalopsen med mjölet utrört i lite vatten. Låt koka 3-5 minuter och smaka av med salt och peppar. Servera kalopsen med kokt potatis, inlagda rödbetor och en klick matyoghurt.

Recept och bild från www.arla.se

Inga kommentarer: