25 januari 2011

Recept på GI frallorna

På begäran av Evelina kommer här receptet på GI frallorna ;)

5 dl ljummet vatten
½ pkt jäst
½ dl solroskärnor
½ msk salt
1 msk sirap
1 msk olivolja
2 rivna morötter
12-13 dl dinkel-fullkornsmjöl.

Samt solrosfrön för garnering.

Lös upp jästen i ljummet vatten.
Blanda ner alla ingredienser utom mjölet i en degbunke och rör om, tillsätt ca 12 dl av mjölet i omgångar och arbeta degen tills den är fast och smidig.

Låt degen jäsa under en handduk på dragfri plats i ca 40 minuter.

Häll ut degen på mjölat bakbord.
Knåda degen smidig och forma den till en rulle.
Dela upp rullen i ca 20 bitar och rulla bitarna till runda bullar.

Låt bröden jäsa på plåt med bakplåtspapper och under handduk i ca 30 minuter.
Medan de jäser sätter du på ugnen på 225 grader.

När bröden är färdigjästa penslar du dem med vatten och strör över solroskärnor.

Grädda bröden i ca 10 - 12 minuter.

Inga kommentarer: